Skrev på för Storhamar till sommaren – nu är Kristiansen gravid

Jeanett Kristiansen. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson/@borgmattisson.

Jeanett Kristiansen ska byta klubb från storlaget Kristiansand Vipers till utmanarna Storhamar i sommar. Kontraktet är skrivet på tre år men igår meddelade vänsternian på Instagram att hon är gravid, så det kan dröja innan hon kommer till spel för nya klubben.

Jeanett Kristiansen, syster till Veronica Kristiansen i Györ, återvände till norska mästarna Kristiansand Vipers inför säsongen efter ett år i Danmark med Herning-Ikast. Och det blir bara en säsong tillbaka i Vipers för vänsternian, för nästa år ska hon spela med Storhamar HE.

Storhamar har gjort en riktigt stark säsong i Norge där de inte har tappat ett enda poäng på 12 matcher och leder tabellen framför Vipers, som inte heller har tappat poäng på sina 11 matcher. Men när 28-årige Jeanett Kristiansen kommer till spel för sina nya klubb Storhamar efter sommaren återstår att se då hon nyligen gick ut med att hon är gravid och tar en paus från handbollen, skriver HA.no.

Jeanett Kristiansen har gjort sex landskamper och tio mål för Norge. Hon är handbollsfostrad i Mjöndalen IF och har tre norska ligaguld – ett med Larvik och två med Vipers. Hon var även med och plockade hem det historisk Champion Leauge-bronset med Vipers säsongen 18/19.