Hagman och Jacobsen byter klubb nästa säsong?

Nathalie Hagman. Foto: IHF/Stéphane Pillaud

Det ser ut att kunna bli en rejäl ombyggnation i CSM Bukarest nästa säsong. Dels är Nathalie Hagman och Sabina Jacobsen två av spelarna som kan röra på sig då deras kontrakt med den rumänska storklubben går ut i sommar.

Högerkanten kan eka tomt i Bukarest nästa säsong. Redan klart är att CSM tappar sina två montenegrinska stjärnkanter i Majda Mehmedovic till vänster och Jovanka Radicevic till höger. Dessutom rapporteras flera klubbar dra i högerkanten Aneta Udristioiu, och så går Nathalie Hagmans kontrakt ut.

Högersexan/högernian Hagman har inte fått den speltiden i år som en spelare i hennes kaliber förtjänar och det kan vara en anledning till att hennes kontrakt inte har förlängts.

Även försvarsgeneralen Sabina Jacobsens kontrakt går ut till sommaren och frågan är om någon av svenskorna stannar kvar i Bukarest, som står inför en ombyggnation.

Dels går det rykten om att CSM:s ansträngda ekonomi skulle kunna vara anledning till att göra sig av med några av klubbens dyra utländska stjärnor.

Bukarest-laget verkar samtidigt vilja satsa på fler inhemska spelare med högerkanten Laura Chiper, Denisa Dedu i mål, Crina Pintea på linjen och Gabriela Perianu som vänsternia, rapporterar rumänska Prosport.ro.