6 enkla poäng för medaljtrion

Evgenij Tsacharias, Spartak Moskva Foto: Spartak Moskva

Förra säsongen var det Chekhovskie Medvedi som knep åt sig det ryska ligaguldet. Spartak Moskva tog silver, och på bronsplats slutade Sankt Petersburg. I år är det samma trio som fightas i toppen, och under gårdagen tog de ytterligare kliv ifrån mellanskiktet. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Överst i den ryska Superligan har vi de rödvita spartanerna från Moskva, och de flög långt bort i Uralbergen för att ta sig an Sungul Snezjinsk. Det skulle visa sig bli en lätt match för Spartak som efter 11-15 i halvtid ökade takten, gick upp i en 10-målsledning innan slutresultatet till slut landade på 21-30. De båda lagen möts igen om en vecka, då för Ryska Cupen i Moskva.

Tabelltvåan, de 17-faldiga ryska mästarna Chekhovskie Medvedi, ledda av den levande legenden Vladimir Maksimov, hade bjudit hem Dinamo-Viktor från Stavropol. Stavropolarna tog sig knappt levande ur björnens ide.

Efter 19-16 i halvtid drog Medvedi ifrån och slutsiffrorna blev 39-29. Dinamo lyckades ändå få in 29 mål, och den vanligtvis storspelande målvakten Dmitrij Pavlenko kom inte upp i mer än 16% i räddningar.

Den tredje tronpretendenten, Universitet Sankt Petersburg fick förra veckan se sig besegrade av tidigare nämnda Chekhovskie Medvedi. Det kan tänkas att det var ett revanschsuget herrskap som reste till Saratov.

Sankt Petersburgarna gjorde en stark match och fjärdeplacerade Saratov tilläts aldrig komma riktigt nära. Vänsternian Pavel Turaev smällde dit 9 bollar för ”Studenterna” och i och med den välbehövliga 5-målssegern (24-29) sköt Sankt Petersburg ifrån sig Saratov och den hotande fjärdeplatsen.

Hur serien slutar får vi se framåt april, men än så länge är det Spartak Moskva som har greppet om förstaplatsen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here