Djordjic lämnar Meshkov Brest – klar för Benfica

Petar Djordjic, här i duell med Anton Halén. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Under gårdagen blev det klart att FC Porto är mästare i Portugal. Till nästa säsong lär Benfica bli en större utmanare – nu har klubben gjort klart med Petar Djordjic.

Serben kommer närmast från spel i Meshkov Brest och har innan dess haft en framgångsrik tid i Bundesliga. I Tyskland spelade den skickliga skytten i HSG Wetzlar, Hamburg och SG Flensburg-Handewitt innan flyttlasset gick till den vitryska klubben. Djordic har dessutom fina meriter i form av landslagsspel för Serbien.

Den 197 centimeter långa serben har gjort det bra i Meshkov Brest men får nu alltså en helt ny utmaning i Benfica.

– Den som är intresserad av handboll känner självklart till klubbens storhet. Jag har redan upplevt atmosfären runt det här laget och jag ser fram emot att fortsätta min karriär i den största klubben i Portugal, säger Djordjic till klubbens hemsida.

På frågan vad Djordic vill uppnå i Benfica är 29-åringen tydlig:

– Alla idrottsmän vill nå det maximala och jag är inte annorlunda. Jag kommer att vara en del av ett bra lag nästa säsong och vi kommer säkert att ha stora chanser att bli mästare, säger han till hemsidan.

Benfica storsatsar verkligen till nästa säsong. Sedan tidigare står det klart att den danske världsmästaren Rene Toft Hansen anländer till klubben.

LÄNK: ANDEBOL: PETAR DJORDJIC CHEGA PARA O ATAQUE