Appelgren var dinosaurie – Heinevetter kör ”The Big Lebowski”

191116 Füchse Berlins Silvio målvakt Heinevetter deppar under handbollsmatchen i EHF Cup mellan HK Malmö och Füchse Berlin den 16 november 2019 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Under Coronakrisen visar handbollstjärnor hur de tränar, eller inte tränar, på sina sociala medier – som den då insjuknade Mikael Appelgren i dinosauriedräkt. Att målvakter är lite speciella är sedan gammalt och nu vill Silvio Heinevetter inte vara sämre.

Coronaviruset har tvingat de flesta att befolkningen att hålla sig en bit ifrån varandra, och i visa fall strikt inomhus. Den sociala distansieringen har lett till desto fler annorlunda inlägg på sociala medier.

Tyska stjärnan Paul Drux som till vardags spelar i Fuchse Berlin menade på sin Instagram att man fortfarande kan gå ut på gatorna så länge man håller sig ifrån folk. Hans innovativa lagkamrat Silvio Heinevetter följde Drux råd – och la till en egen twist.

Klädd som Jeff Bridges karaktär Jeffrey ”The Dude” Lebowski i filmen ”The Big Lebowski” tog sig den hårfagre målvaktsprofilen ut på gatan beväpnad med en White russian och texten ”Det som är försummelse för vissa är avslappning för andra”.

Målvakter, tack för att ni finns.