Äntligen debut i Kielce för Elliot Stenmalm

Elliot Stenmalm. Foto: Vive Kielce

I går var det äntligen dags för Elliot Stenmalm att debutera för Vive Kielce. Han anslöt till den polska storklubben i somras efter att ha varit med och sett till att Redbergslid klarade sig kvar i Handbollsligan. Efter en tid med skadeproblem fick Stenmalm komma in och spela i försvaret i matchen mot KS Azoty-Puławy i den polska ligan. 

I går besegrade Vive Kielce förra årets bronsmedaljörer i den polska ligan, KS Azoty-Puławy. Resultatet skrevs 39–24 och en mycket glädjande nyhet var att den svenska stortalangen Elliot Stenmalm fick komma in och göra debut hos de regerande polska mästarna.

Inför matchen hade laget haft en spelpaus på tio dagar och Stenmalm, som varit skadad sedan ankomsten till Polen, fick komma in en kort stund i försvaret. Bäst i hemmalaget var, enligt rapporterna från klubbens hemsida, 9-målsskytten Alex Dujshebaev.

Nästa match i ligan spelas på lördag när Kielce gästar Górnik Zabrze. Nästa torsdag är det återigen dags för Champions League, när Kielce tar emot Elverum. Kanske får den 20-årige Stenmalm mer speltid då.

Vive Kielce ligger tvåa i den polska ligan, bakom Orlen Wisla Plock, som har en match mer spelad. I Champions League ligger Kielce tvåa i sin grupp, två poäng bakom förra säsongens finalmotståndare Barcelona.

 

Länk: Wysokie zwycięstwo w starciu medalistów