Alfredo Quintanas liv gick inte att rädda

Alfredo Quintana. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Alfredo Quintana har avlidit i sviterna av det hjärtstopp han drabbades av på träningen i måndags. Beskedet kom från FC Portos officiella Twitter-konto vid halv tre på fredagseftermiddagen. Alfredo Quintana blev 32 år gammal.

”Beskedet vi aldrig trodde att vi skulle behöva ge: vår käre Alfredo Quintana har idag lämnat oss. Du kommer att bli ihågkommen för alltid som en av oss. En sann drake. Vila i frid, för evigt, Quintana.” – FC Porto.

Det var i måndags som målvakten drabbades av ett plötsligt hjärtstopp på Portos träning. Quintanas hjärta ska sen ha stannat i 45 minuter innan man fick igång det på sjukhuset. Läget rapporterades under gårdagen vara ”mycket allvarligt”. Och för en halvtimme sen kom mardrömsbeskedet att 32-åringen gått bort.

Alfredo Quintana föddes den 20 mars 1988 på Havanna. Han flyttade till Porto 2010 och blev med tiden både portugisisk mästare och portugisisk medborgare. Han gjorde sin första landskamp för Portugal 2014 och slog sen igenom på allvar för tv-publiken under EM 2020, där hans lugna, coola och samtidigt explosiva målvaktsspel hjälpte Portugal till en historisk sjätteplats.

Alfredo Quintanas bortgång kommer att sörjas av en hel handbollsvärld. Men först och främst går tankarna till hans familj, partnern Raquel och tvååriga dottern Alicia.