Nu har Göteborg Cup inletts

I helgen går Göteborg Cup av stapeln för ungdomslagen. Under fredagen inledde lagen gruppspelet som sedan fortsätter under lördagen.

I helgen är det ungdomslagens tur att spela Göteborg Cup i ett coronaanpassat format. Bland annat så värmer lagen upp utomhus, det är ingång och utgång i separata dörrar och matcherna spelas helt publikfria. Cupens funktionärer jobbar hårt med att följa restriktionerna som finns, genom att bland annat slussa ut lagen som spelat klart så fort som möjligt så att nästa lag kan komma in och börja spela.

Under fredagseftermiddagen inleddes cupen för samtliga sex åldersklasser för både flicklagen och pojklagen. De flesta lag har nu spelat varsin match.

Under fredagskvällen var Handbollskanalen på plats i Lundbystrand och såg Skövde HF 2 besegra Mölndals HF i F16-klassen. Därefter spelades ett skånederby mellan Lugi HF och IFK Kristianstad i P15-klassen, där Kristianstad lyckades vända och vinna med fem bollar efter ett måls underläge i halvlek.

Sista matchen för dagen i Lundbystrandshallen spelades mellan Hammarby Handboll och H43 Lund 2 i P16-klassen. En jämn match där H43 Lund 2 tillslut drog ifrån och lyckades att vinna med fem bollar.

Under lördagen fortsätter gruppspelet i 16 olika hallar runt om i Göteborg och på söndag avgörs finalerna.