Göteborg Cup: Målvaktsspel i P15-finalen

19:10 var det dags för P15-final i Lundbystrand mellan Täby HBK 1 och Önnereds HK Grön.

Matchen startade med ett högt tempo och Täby lyckades göra de första två målen. Önnered kom till flera bra lägen men Täbys målvakt Ville Ager stod stabilt mellan stolparna.

Täby fortsatte att utöka sin ledning till 4-0 vid fem minuter spelade samtidigt som Ville Ager fortsatte att stänga igen bakåt.

Strax efter fem minuter spelade lyckades Önnered göra sitt första mål i matchen genom Melwin Hultgren.

Täby fortsatte att ösa på och med tio minuter spelade var ställningen 10-3 till Täbys fördel. Önnered hade lägen att krypa närmare men Ville Ager hade några viktiga räddningar bakåt vilket gjorde att Önnered inte kunde komma närmre. Önnered drabbades även av en utvisning och fick spela en man mindre i två minuter. Då passade även Axel Jonseth i Önnereds mål på att stänga igen bakåt.

Nu kom de båda lagen till fina lägen med de bägge målvakterna stängde igen och därför var ställningen fortfarande 10-3 till Täbys fördel.

Precis innan den första halvlekens slut lyckades lagen göra varsitt mål och precis vid signalen skrevs halvtidsresultatet 12-4 till Täbys fördel.

Melwin Hultgren lyckades göra den andra halvlekens första mål åt Önnered.

Efter fyra minuter spelade av den andra halvleken var ställningen 13-6 till Täby, som vid samma tidpunkt drog på sig en utvisning. Önnered lyckades dock inte att ta sig så mycket närmare. Täby fortsatte att ösa på och Ville Ager fortsatte att stänga igen i Täbys mål.

Önnered plockade ut målvakten för att spela sju mot sex i anfall, i hopp om att komma närmare Täby. Detta tog Täby istället vara på och gick iväg till en tiomålsledning efter tio minuter spelade av den andra halvleken

I slutet av den andra halvleken var det inget snack, Täby sprang iväg från Önnered och Ville Ager stängde igen totalt i Täbys mål.

Slutresultatet skrevs 20-12 till Täbys fördel, mycket tack vare Ville Agers storspel i Täbys mål.