Göteborg Cup: F15-finalen mellan Önnreds HK och Kärra HF

18:30 var det dags för final i F15-klassen i Lundbystrand. Där skulle Önnereds HK ställas mot Kärra HF.

Matchen inleddes slarvigt från bägge håll och det tappades mycket bollar. Det första målet kom efter tre spelade minuter genom ett kontringsmål av Önnereds Frida Larsson. Därefter gjorde Ebba Boström 2-0 till Önnered från sin högerkant. Kärra svarade dock snabbt med två snabba mål och efter fem minuter var det utjämnat till 2-2.

Det var fortsatt slarvigt i matchen med tekniska fel och tappade bollar.

Efter åtta minuter spelade tog Kärra ledningen för första gången i matchen genom mål av Amanda Hafström. Ledningen var dock inte långvarig utan Frida Larsson gjorde återigen mål för sitt Önnered och utjämnade matchen.

Efter tio minuter spelade hade Önnered återtagit sin tvåmålsledning. Båda lagen hade högt tempo och kom till lägen men lyckades inte att göra mål.

I slutet av andra halvlek lossnade det dock för Önnered som lyckades att dra ifrån och leda med fem bollar. Ställningen var 9-4 till Önnered vid halvtid.

Kärra inledde den andra halvleken med ett snabbt mål av Filippa Nacini Fagerberg, men Önnered fortsatte att gasa på och gjorde ytterligare två mål och ledde med sex bollar med fem minuter spelade av den andra halvleken.

Efter tio minuter spelade var ställningen 12-7 till Önnereds fördel. De sprang på i både första och andra fas och hade flera chanser att utöka ledningen men Kärras målvakt stod bra bakåt.

Önnered hade hela tiden ett grepp om matchen och lät inte Kärra komma närmare.

Med två minuter kvar att spela gick Kärra upp i man-man försvar i ett försök att komma ikapp. Det hindrade dock inte Önnered som gick segrandes ur F15-finalen med 13-9 mot Kärra.

Nedan kan ni höra vad Önnereds Elin Österwall hade att säga efter matchen.

https://www.instagram.com/p/CFFZkCvHxCD/?utm_source=ig_web_copy_link