Göteborg Cup: IFK Kristianstad vidare till semifinal i P16

Under lördagseftermiddagen väntade ett storklubbsmöte i en av P16-klassens kvartsfinaler. Det var IFK Kristianstad som ställdes mot IFK Skövde 1.

Matchen började jämnt och de bägge lagen ville hålla ett högt tempo. Ställningen var dock inte mer än 2-2 med fem minuter spelade av den första halvleken, detta efter en fin inledning av bägge lagens målvakter.

Det var en jämn matchinledning med ett ganska stressat spel från bägge håll. Anfallen varade inte längre än några sekunder innan det blev ett skott. Halvvägs in i den första halvleken började dock lagen få kontroll på sina uppställda anfallsspel och ställningen var då 4-3 till Skövdes fördel.

Efter tio minuter spelade av den första halvleken drog en Kristianstadsspelare på sig en utvisning och straffkast dömdes till Skövde. Då kunde Skövde göra ett miniryck och ta ledningen med tre bollar för första gången i matchen genom straffmål av Isak Borg. Kristianstad svarade dock snabbt genom mål av Oscar Svanström, men Skövde återtog sin tremålsledning redan anfallet därefter.

Med fem sekunder kvar av den första halvleken skjuter Isaac Biel Nielsen in ett mål för Kristianstad, men halvtidsresultatet skriv 9-6 till Skövdes fördel.

Kristianstad inledde den andra halvleken starkast med två snabba mål på två minuter.

Efter fem minuter spelade av den andra halvleken är ställningen 12-10 till Skövdes fördel, som fortfarande har ett grepp om matchen. Kristianstad har det svårt att ta sig förbi Skövdes tighta 6-0 försvar samtidigt som Skövde återigen har fått spela med en man mer i två minuter.

Vid sju minuter spelade har Kristianstad gjort två snabba mål och det är återigen utjämnat i matchen. Samtidigt drar en Skövdespelare på sig en utvisning och nu är det Kristianstads tur att spela en man mer i två minuter. Det förvaltar Kristianstads Walter Lindau som skjuter Kristianstad till ledning med 13-12 från sin vänsterkant. Därefter gör Felix Emsfors Rönn mål för Kristianstad från andra kanten och Kristianstad är nu i ledning med två bollar efter tio minuter spelade av den andra halvleken.

Med två minuter kvar att spela av den andra halvleken Oscar Biel Nilsen Kristianstad till ledning med tre bollar. Ställningen är då 16-14 till Kristianstads fördel. Slutresultatet skrivs dock 17-14 till Kristianstads fördel som nu kommer att få möta IK Sävehof 1 i semifinalen.

Nedan kan ni höra Kristianstads Isaac Biel Nilsens tankar efter matchen.