Göteborg Cup: Göteborgsderby i P12

Under söndagsmorgonen var det dax för Göteborgsderby i en av P12-klassens åttondelsfinaler. Det var Redbergslids IK 2 som ställdes mot Önnereds HK Grön.

Önnered inledde starkast och hade redan gjort två mål med minuten spelad av den första halvleken. Men Redbergslid svarade snabbt genom mål från Vincent Ekström.

Önnered hade greppet om matchen och med fem minuter spelade av den första halvlek var ställningen 6-3 till Önnered efter att Max Blomberg gjort sitt tredje mål för matchen. Redbergslid kämpade på och försökte komma förbi Önnereds tighta 6-0 försvar.

Efter två raka mål av Redbergslid var ställningen 6-5 till Önnered med tio minuter spelade av den första halvleken. Då gick Redbergslid upp i ett högt försvar för att lyckas få stopp på Önnereds Max Blomberg som stått för många fina mål och inspel hittills i matchen.

Vid halva matchen spelad var ställningen 7-5 till Önnereds fördel.

Önnered inledde även den andra halvleken starkast genom fyra raka mål på fem minuter. Redbergslid kom till lägen men Henrik Olegård stod bra i Önnereds mål och hade flera fina räddningar.

Efter sju minuter spelade av den andra halvleken lyckades dock Gabriel Veloso att göra mål för sitt Redbergslid och ställningen var nu 12-7 till Önnered.

Med åtta minuter spelade drog Önnered på sig en utvisning. Det stoppade dem dock inte från att göra mål utan de lyckades istället göra två mål samtidigt som Henrik Olegård stängde igen i Önnereds mål. Ställningen var nu 15-8 till Önnereds fördel med fyra minuter kvar att spela.

Båda lagen lyckades göra två mål vardera på de fyra minuterna och slutresultatet skrevs till 17-10 till Önnereds fördel.

Nedan kan ni höra vad Önnereds femmålsskytt Max Blomberg tyckte om matchen.

https://www.instagram.com/p/CFEeJcGHTW9/?utm_source=ig_web_copy_link