Göteborg Cup: Guld till Aranäs – finalbesegrade Silwing/Troja

HK Aranäs kan ta hem ännu ett guld till prisskåpet.
I finalen av Göteborg Cup P14 slogs HK Silwing/Troja tillbaka med 13-10.

I P14-finalen i ÖHK-hallen ställdes Silwing/Troja från Stockholm mot HK Aranäs. Även om Silwing/Troja tidigt tog ledningen skulle det inte dröja många minuter förrän Aranäs tog grepp om matchen. Ett grepp de sedan aldrig kom att släppa.

Det var dock länge tajt.

I den första halvleken, som var en målsnål historia, lyckades Aranäs aldrig att gå ifrån med mer än två bollar. Istället bet sig Silwing/Troja fast i matchen, men gick likväl till halvtidsvila i ett 4-6-underläge.

Bara 28 sekunder in på den andra halvleken fick Aranäs dock en lucka på tre mål, då Agust Svensson stod för sitt tredje mål för kvällen. Direkt efter utökade samme Svensson till 8-4 – och såg i princip till att avgöra matchen.

Medan den första halvleken var tillknäppt var starten av den andra högintensiv, då klockan inte ens hunnit på 20 minuter innan Aranäs hade gått ifrån till en 10-6-ledning.

Även om Silwing/Troja gjorde ett tappert försök förmådde inte stockholmarna att komma närmare Aranäs än tre mål, och fick till slut se förlustsiffrorna stanna vid 10-13. En stor huvudroll i matchen spelade Agust Svensson, med sju gjorda mål för sitt Aranäs.

HK Silwing/Troja 10-13 HK Aranäs 1
Mål ST: Gabriel Helgason (3), Gabriel Snis (3), Samuel Woldu (2), Fredrik Kämpe (1), Rasmus Utterström (1)
Mål A: Agust Svensson (7), Anton Hellström (3), Arvid Larsson (2), Charlie Miles (1)

Denna artikel är del i ett samarbetsavtal mellan Handbollskanalen och Göteborg Cup. Vill du veta mer? Maila info@handbollskanalen.se