Europeiska Universitets-spelen adderar beachhandboll

Under sommaren 2019 kommer European University Championships anordnas på en rad orter över hela Europa. Det har sedan tidigare varit klart att handboll är en av sporterna det kommer tävlas i. Nu bekräftas det att det även kommer avgöras en beachhandbollsturnerning. 

European University Sports Association, eller EUSA, bildades 1999 för att främja universitetssport på internationell nivå. Man har hittills anordnat 4 Europa-mästerskap med tävlanden från universitet i hela Europa. Formatet påminner om ett slags OS, fast bara för europeiska universitet.

Den femte upplagan av spelen börjar den 12:e juni med rugby i franska Orleans och avslutas den 7:e september med rodd i småländska Jönköping. Däremellan ska det bland annat spelas handboll och för första gången beachhandboll.

Handbollsturnerningen hålls i Bydgoszcz i Polen den 4-10 juli, medan beachhandbollen kommer spelas på sjön Jaruns stränder i Zagreb, 24-27:e juli. De förra spelen hölls 2018 i den portugisiska universitetsstaden Coimbra. Då var det Aix-Marseille University på damsidan, respektive University of Bochum på herrsidan, som åkte hem som segrare.

Mer information om spelen finns på den officiella hemsidan:
www.eusa.eu