Rostov besegrade Buducnost – trots skadad Vyakhireva

Anna Sen, Rostov-Don Foto: Rostov-Don

I lördags spelades det Champions League. Rostov-Don tog emot Buducnost och knep åt sig en seger med 24-22. Detta fick man göra utan världens bästa högernia, Anna Vyakhireva som har varit skadad sedan förlusten mot Metz den 26:e januari. 

Det var två jämnstarka lag som gjorde upp i Rostov Palace of Sports. Så pass jämna att det efter 10 minuter stod 1-2 på resultattavlan. Målskyttet lossnade sedan vad det led och efter 13-11 i halvtid lyckades Ambros Martins Rostov besegra montenegrinerna med 24-22.

Vanligtvis brukar det vara Anna Vyakhireva som håller i taktpinnen i Rostov, men eftersom hon inte fanns på planen fick andra spelare kliva fram. Ambros Martin sa såhär efter matchen:

– Det här var en väldigt viktig seger för oss. Det var inte lätt utan Anna Vyakhireva, men den andra Anna (Anna Sen) gjorde ett fantastiskt jobb. Det var en väldigt känslosam seger för laget. Därför vill jag säga grattis till alla spelare på bänken och även de som inte kunde hjälpa till idag.

Matchens bästa målskytt, 8-målsbombaren Anna Sen, skickade också en hälsning till sin namne i sjukstugan:

– Vi spelade för oss själva och för Anna Vyakhireva, vi önskar henne en snabb återhämtning. Buducnost har ett av de bästa försvaren i Champions League. Vi visste att det skulle bli svårt, men Ambros förberedde oss. Tack till alla fans för deras stöd.

Vad som hänt med Vyakhireva är ännu oklart. Enligt Rostovs hemsida så landade hon illa mot Metz och skadade armbågen. Hon har genomgått läkarundersökning och väntar på svar. Tills dess tränar hon individuellt.

Övriga resultat från lördagen:
Ferencvárosi TC – Györi 32-32
Vipers Kristiansand – Thuringer HC 31-24
Brest – Metz 21-32
CSM Bucuresti – RK Krim 32-26