Stark seger för Torslanda Damer i möte med Varberg

Foto: Marcus Bjärneroth

Igår tog THK Damerna emot HK Varberg i Torslandahallen. THK tog kommandot från start och gick upp till 5-0 innan Varberg fick in sitt första mål.

Varberg gör sen två mål efter varann och skapar lite kontakt, men Torslanda gör det tydligt vem som har hemma plan och går upp till 14-5 efter 20 minuter. Varberg svara med två mål igen men Torslanda släpper dem inte närmare än så och i halvtid skriver vi 17-8 i protokollet.

De första 5 minuterna i andra halvlek innebär 5 THK mål och ett Varberg mål och där kan man säga att matchen går för Varberg. Värt att nämna är Cassandra Borgengård som med stark löpvilja stegar ifrån Varberg och Emma Dano som sätter 7 skott i nätet bakom Lisa Hägg i Varbergsmålet. Lisa gör ändå en riktigt bra match och är mycket av anledningen till att HK Varberg inte förlorar med mer än 15 bollar.

Lisa har säkert 20 bra räddningar under matchen, som blev en målvakts match, för Anna Dano i THK målet hade verkligen spikat igen och hamnar en bra bit över 50% i räddningar. I andra halvlek släpper Anna bara en boll från 35’e minuten fram till 58, då Varberg hyffsar siffrorna från 28-11 till 28-13 som blir slutresultatetet.

Straffräddning med tåspetsen tar vi med oss som ett fint minne från denna matchen. Varberg har haft en tuff vecka med tre matcher och sjukdom i truppen, så hatten av för Varbergtjejerna som kämpade hela vägen.

THK är obesegrade i serien och har en bra målskillnad med +40 efter fyra spelade matcher.

Text: Marcus Bjärneroth