Knapp förlust för H65 i första kvalmatchen

Amelia Lundbäck. Foto: Maxim Thoré, Bildbyrån.

Under lördagskvällen spelade H65 Höör den första matchen i dubbelmötet med serbiska SPD Radnicki Kragujevac på bortaplan. Efter en jämn match fick H65 slutligen se sig besegrade med uddamålet.

Hemmaspelade Radnicki var de som tog initiativ i matchen redan från start. H65 däremot hade en seg inledning på matchen där det första målet inte kom förens i den sjunde minuten, då av Emma Rask. Därefter jobbade de sig tillbaks in i matchen allt mer ju längre den första halvleken gick – men någon kvittering kom dock aldrig.

H65 gick in i halvtidsvilan med ett underläge på en boll, där alla dörrar fortsatt stod öppna inför de avgörande 30 minuterna.

Halvtid: 12–11

Redan tre minuter in i den andra halvleken kom också kvittering från H65, när Malin Sandberg fastställde 12-12. Därefter var det dock återigen Radnicki som skapade sig ett litet försprång målmässigt.

De två lagen följdes jämnt åt genom hela den andra halvleken, där övertaget ibland bollade över till H65 men till största del var i hemmalagets ägo. Framåt slutminuterna var det allt mer gästande H65 som såg ut att kunna behålla sin knappa ledning in i slutsignalen – men Ajlin Bjelak satte dit 23-22 för sitt Radnicki med knappa minuten kvar, och därefter slarvade H65 bort sin chans att kvittera.

Nästa match i kvalomgången, då H65 tar emot serbiska Radnicki på hemmaplan, spelas nästa söndag.

SPD Radnicki Kragujevac – H65 Höör 23–22 (12–11)