Så ser tabelläget ut i Damallsvenskan efter sju omgångar

Jennifer Johansson i Kärra-tröjan. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson / @borgmattisson

De två allsvenska serierna är just nu inne i en matchpaus som kommer att hålla i sig fram till den sista helgen i november. Ett beslut som grundas på nya regler ska införas i samband med matcherna, till följd av coronapandemin. I Damallsvenskan har sju omgångar hunnits spelas inför uppehållet – och så här ser tabelläget ut.

Kärra HF har än så länge dominerat totalt i den Allsvenska damserien. På sju matcher har de spelat till sig sex segrar, den enda förlusten åkte de på när de ställdes mot Hallby på hemmaplan. Göteborgslaget placerar sig därför på en bekväm förstaplats i tabellen med tolv poäng. Därefter hittar vi Skånela IF, som med sina fyra segrar och dubbla oavgjorda matcher samlat ihop tio starka poäng hittills under säsongen.

Från tredjeplatsen ner till kvalstrecket ser det extremt jämt ut. Så många som fyra lag; Eskilstuna Guif, HK Aranäs, IF Hallby och AIK har samtliga fyra vinster och en oavgjord med sig efter de sju inledande omgångara – och har alltså alla fyra lagt sig på nio poäng. Strax därefter hittar vi både Tyresö och OV Helsingborg på åtta poäng. Under kvalstrecket placerar sig just nu Eslöv, på sex poäng efter tre vinster och fyra förluster. Eslöv som dock var ett av de allra starkaste lagen under förra säsongen har förmodligen en hel del kvar att visa under säsongen, men det krävs helt klart en helvändning för att nå samma nivå som tidigare.

Ner till de tre sista lagen är det ett betydligt större hopp poängmässigt. GF Kroppskultur, GT Söder och Nacka HK har alla tre haft sju tunga inledande omgångar och har en tuff säsong framför sig för att hålla sig kvar i allsvenskan. Kroppskultur och GT Söder har hittills samlat ihop en vinst vardera, medan Nacka HK fortfarande är på jakt efter säsongens första poäng.

Som det ser ut just nu ska matcherna i Damallsvenskan återupptas från och med helgen 5-6 december, då samtliga lag har sin åttonde omgång inplanerad.

Tabell, spelschema och resultat >>