Nico Rönnberg fick full klaff – 16 mål för BK-46

Nico Rönnberg i den finska landslagströjan.. Foto: Julien Garroy , © 2017 Julien Garroy

Den finska ligan har passerat brytningstiden då lagen delas upp i en övre och undre miniliga. Bland de högst rankade lagen fick BK-46 en strålande start på del två av säsongen, superrutinerade Nico Rönnberg låg bakom 39–34-triumfen mot Riihimäki Cocks.

BK-46 förvaltade en femmålsledning halvvägs till lika stor marginal vid slutsignalen. Siffrorna vid målfesten skvallrade om offensiv framgång och inte lika stor försvarssuccé.

Med andra ord var det upplagt för Rönnberg att fördela sina lägen, 16 mål från den garvade niometaren och det blev smått omöjligt för bortaförsvaret att stå emot.

Cocks hade också en storskytt i Pavel Duda med elva fullträffar och Albin Järlstam bjöd på tre lyckade straffar och lika många spelmål. Allt i allt var ettan från grundserien snäppet vassare än Riihimäki-laget som nådde det första strecket som trea.

BK-46 toppar tabellen med fem poäng, en mer än Grankulla IFK som också inledde serien med seger (29–26 över HIFK). Alla möter alla hemma och borta och spelschemat pågår till mitten av mars.