Folkhälsomyndigheten avråder från idrott till 31 december

Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån.

Handbollssäsongen i Sverige är avslutad sedan en tid tillbaka – nu riskerar även stora delar av nästa säsong att påverkas. Det står klart efter dagens besked från Folkhälsomyndigheten där de avråder från idrott till den 31 december 2020.

Coronavirusets spridning har redan inneburit att säsongen i Sverige har ställts och flera ligor i Europa och resterande delar av världen är avslutade de också. Nu riskerar även kommande säsong att bli kraftigt påverkad.

Folkhälsomyndigheten gick ut med nya besked idag för att förhindra spridningen av viruset. Så här skriver de med överskriften idrottsföreningar:

Allmänna råd
För att undvika spridning av covid-19 bör idrottsföreningar

1, Se till att närkontakt mellan idrottsutövare undviks
2, När det är möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
3, Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper
4, Begränsa antalet åskådare eller på annat sätt undvika trängsel
5, Se till att onödiga resor i samband med idrottsutövande undviks

– Jag tror att man kan träna och spela boll på olika sätt. Man behöver inte ha den hårdaste matchen, det viktigaste är att man rör på sig och har kul när man spelar, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson i en intervju med Sportbladet.

Vissa förbund har redan agerat utifrån dagens besked från FHM. Stockholms fotbollförbund har bestämt sig för att all tävlingsverksamhet som administreras av distriktet skjuts upp med omedelbar verkan.

Det återstår att se hur handbollen kommer att agera.

LÄNK: Folkhälsomyndigheten