Vilde Jonassen tillbaka på plan

Vilde Kaurin Jonassen. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Det finns de spelarna som byter klubbar var och varannan säsong, och så finns det Vilde Jonassen. Den skickliga kantspelaren är tillbaka på planen efter barnafödande och inleder sin tolfte säsong med Vipers Kristiansand. 

Livet som elitsatsande handbollsspelare handlar i många fall om att flytta runt i Europa, ständigt på jakt efter nya utmaningar och nya klubbar. Antingen för att speltiden är för knapp, eller för att framgångarna varit så många att spelare letar efter nya titlar att vinna. Ett exempel på det är Nora Mørk som valde att lämna Vipers Kristiansand, mycket på grund av att laget var så pass dominant i den norska ligan.

Ett ständigt flyttande är dock ingenting för Vilde Jonassen. Den norska kantspelaren kom till Vipers Kristiansand 2011 och har sedan dess stadigt stått kvar i den rosa tröjan. På grund av en skadeperiod följt av en graviditet har Jonassen saknats i truppen de senaste två säsongerna, men nu är hon tillbaka på planen.

– Detta var den första träningen sedan slutet av 2021. Det var länge sedan, men det var helt underbart. Att se tjejerna igen var fantastiskt, och det är bra att vara en full del av laget igen, säger hon till klubbens hemsida.

Under tiden Jonassen varit borta har det skett stora förändringar i klubben. Laget har bytt huvudtränare till Tomás Hlavatý, och Jonassen tyckte om vad hon såg.

– Jag är väldigt nöjd med Tomás. Han är otroligt begåvad, och det ska bli jättekul att se honom som huvudtränare, säger hon till klubbens hemsida.