US Ivry värvar fransk niometersspelare

Foto: Frédéric Decuyper. Dylan Garain i Dunkerque

De åttafaldiga franska mästarna US Ivry har gjort klart med franske vänsternian Dylan Garain från ligakonkurrenterna Dunkerque. 26-åringen har skrivit på ett kontrakt över tolv månader.

Dylan Garain spenderade fjolårssäsongen på lån i franska andradivionsklubben Tremblay, där han hjälpte sitt lag till en tredjeplats och därmed också kval till högsta divisionen. Det blev dock förlust i kvalmatcherna, men niometersspelaren var en viktig del av klubbens framgång förra säsongen.

26-årige Garains karriär har hittills varit präglad av skador. Han skulle ha gjort debut för franska landslaget 2017 men fick då avböja på grund av skada och när han till slut fick debutera 2019 fick han kliva av, skadad. Även i klubblaget har han återkommande varit drabbad av skador.

Som ung spelade Garain i PSG (2013-2018) och återvänder alltså nu till staden Paris, men denna gång i huvudstadsklubben Ivry.

– Jag är väldigt motiverad att njuta av handbollen och få självförtroende igen och bidra till laget genom att göra mitt bästa, säger Garain till Ivrys hemsida.

US Ivry har en rik handbollshistoria med bland annat åtta ligatitlar, men senaste säsongerna har varit tuffare. Säsongen 2020/2021 slutade de näst sist i högstaligan och fick spendera året efter i andradivisionen. I fjol var de tillbaka i Starligue igen och slutade tolva.