Tackade nej till landslaget – nu byter hon klubb för studierna

Foto; Jon Olav Nesvold / Bildbyrån

Kristin Venn spelar handboll för att handboll är roligt. Att spela i norska landslaget var inte för henne, därför tackade hon nej. Och studierna är viktigare än klubbvalet, därför flyttar vänsterkanten från Byåsen till Storhamar.

Visst finns det fler anledningar att flytta från Byåsen till Storhamar än för studier. Laget tog sig till semifinal den gångna säsongen – där Larvik blev för stora. Dessutom spelar den levande legenden Heide Löke i laget. Åtminstone för tillfället. Så det finns flera anledningar att spela handboll i Storhamar, men för Kristin Venn är det studierna som lockar mest.

Norskan har tidigare tackat nej till det norska landslaget 2017 då hon kände att ”landslagsspel är inget för mig.”. Vänsterkanten hade då gjort debut och nätat fem mål mot Frankrike över två möten. Men hon ville behålla fokus på Byåsen (som också åkte ut i semifinal i år) och bara njuta av handbollen.

Snart kan det bli njutning på annan ort. I kontraktet med Byåsen från Trondheim har hon en klausul som säger att hon får byta lag vid studier på annan ort. Därför har norskan skrivit på ett tvåårskontrakt med Storhamar i väntan på att hon kommer in på Elverums omvårdnadsprogram, skriver norska Topphandall.no.

Mellan Elverum och Hamar är det bara 35 minuter med bil, eller 6 timmar och 17 minuter att gå. Elverum har Norges bästa herrhandbollslag men damlaget håller till i division 2, så närmsta storlaget är Storhamar med Heidi Löke.

Kristin Venn är född i Trondheim och har tidigare representerat Skaun HK och Utleira IL.