Svensk 20-åring skriver kontrakt med Larvik HK

Larvik HK. Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se

Målvaktsdoldisen Yasminee Gluić har skrivit ett 3-årskontrakt med norska toppklubben Larvik HK.

ANNONS

En målvaktstalang med ett rykande färskt 3-årskontrakt med Larvik HK och siktet inställt på OS 2020 med svenska landslaget. Det finns all anledning att hålla koll på Yasminee Gluić framöver. Målvakten som valde sin egen väg.

Hon lämnade nämligen IFK Tumba som 17-åring och flyttade till Norge med drömmen om att spela i just Larvik, säger hon till klubbens hemsida. Det blev spel i Gjerpen, Pors och numera Follo innan drömkontraktet var i hamn.

– Larvik har följt mig i några år. Jag fick ett anbud redan 2015 men då tyckte jag att jag var för ung. Jag kände att jag inte hade utvecklats tillräckligt och var inte redo för uppgiften, säger Gluić till Larviks hemsida.

Yasminee Gluić är född 1997 med föräldrarötter i Kroatien, Frankrike och Marocko. Förutom ungdomskarriären i IFK Tumba var hon även en lovande fotbollsspelare med spel i AIK:s juniorlag och EM-kval med Azerbajdzjan (!). Hon spelar alltså den här säsongen i Follo HK i norska andraligan där de ligger på fjärde plats efter 16 omgångar.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here