Skytteligan i Eliteserien – Lukas Sandell på 16:e plats

Lukas Sandell, Elverum. Foto: Elverum Håndball

Baekkelaget sliter på i ligaspelet och får kämpa för att nå slutspel. Skytteligan, där Emil Midtbø Sundal försvarar förstaplatsen är ljusare läsning för Osloklubben. Den blågula ettan Lukas Sandell slår till nästan fem gånger per match för Elverum.

Midtbø Sundal var skyttekung ifjor och levererar i princip samma antal nätkänningar i snitt under hösten. Drammens Aksel Horgen är en talangfull högersexa och utmanar kraftigt i skyttetoppen.

En konkurrent, Stefan Ilic är redan uträknad. Serben lämnade för VM men också andra klubbutmaningar när han tog avsked av klubben för några dagar sedan.

Lukas Sandell låter tala om sig både i Norge och i Champions League och leder den blågula ligan med 55 mål för Elverum. I en tidigare intervju med Handbollskanalen satte han ord på den lyckade flytten till rampljuset.

– Jag gillar att ta för mig och att ta ansvar och det har jag gjort, samtidigt som vi har hittat ett spel som passar mig bra. Vi är ett lag som spelar med högt tempo, mycket växelspel och vi kontrar jättemycket. Det passar mig som handen i handsken.

Runarprofilen Tobias Rivesjö och vänsternian Martin Lindell tar gärna upp kampen med Sandell och nio omgångar kvar av grundserien.

Skytteligan:

#SpelareLagMål
1Emil Midtbø SundalBaekkelaget97
2Aksel HorgenDrammen94
3Kennie Juncker BoysenRuna83
4Stefan IlicFalk Horten80
5Rasmus H. CarlsenKolstad78
Djordje DjekicBodø78
7Sondre PaulsenØIF Arendal70
8Kasper GudnitzFyllingenBergen68
9Erland SturleBodø65
10Jostein Straume EplandHaslum65
16Lukas SandellElverum55
30Tobias RivesjöRunar48
50Martin LindellØIF Arendal36
56Andreas UngessonFyllingenBergen33
72Maximilian JonssonØIF Arendal26
91Gustaf HallénFalk Horten19
96Joakim PatrikssonBaekkelaget16