Officiellt: Gøran Johannessen och Vetle Eck Aga klara för Kolstad

Gøran Søgard Johannessen. Foto: Filip Roganovic/Bildbyrån.

Då står de klart att Gøran Johannessen och Vetle Eck Aga skriver på för Kolstad Håndball. Eck Aga som spelar för IK Sävehof som bekräftade att han lämnar efter säsongen, nu står de även klart vart han ska spela kommande år. Eck Aga kommer ansluta direkt efter säsongen 2021/2022 medan Johannessen kommer ansluta sommaren 2023. Detta meddelar norsk tv2.

Gøran Johannessen framför att det har varit en längre process och att Flensburg ville förlänga, men när Kolstad ville ha Johannessen var han nöjd med att komma överens om ett fyraårigt avtal. Han menar även att matchprogrammet i Tyskland är tuffare än i Norge.

– Kolstads ambitioner, det passar med mina egna. Situationen kommer att vara annorlunda än i Tyskland. Men mina och Kolstads ambitioner är att göra det starkt i Europa. Matchprogrammet gör att jag nog kan spela handboll längre än om jag hade spelat i Tyskland längre, detta säger Johannessen.

Den norska landslagsmannen Gøran Johannessen som spelar i SG Flensburg-Handewitt var med på den pressträff Kolstad anordnade under dagen. Eck Aga som för närvarande är på EM-äventyr presenterades också men kunde inte vara med på plats. Johannessen kommer ansluta till klubben sommaren 2023 och har skrivit på ett fyraårigt avtal. Eck Aga som redan efter säsongen lämnar IK Sävehof ansluter direkt efter säsongen och har skrivit på ett treårigt avtal.

Länk: Norsk TV2