Norska stjärnan Camilla Herrem stannar i moderklubben

Camilla Herrem. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Norges rutinerade kantstjärna Camilla Herrem blir kvar i moderklubben Sola HK i två år till, det rapporterar klubben på sin hemsida.

Camilla Herrem är en av Norges mest meriterade handbollsspelare. Med 247 landskamper och sju mästerskapsguld från EM, VM och OS har vänsterkanten varit en påverkande injektion för sin moderklubb Sola de senaste åren.

33-årige Herrem återvände till Stavanger-trakten sommaren 2017 men kunde, gravid, bara se på från sidan när Sola då bommade kvalet till högsta serien. Trots fortsatt spel i andradivisionen blev Herrem kvar i Sola och hjälpte laget till uppflyttning efter en perfekt säsong med 22 vinster på 22 matcher.

I år slutade Sola på tiondeplats innan serien avbröts, vilket hade inneburit kval för att få stanna kvar i Rema 1000-Ligaen. Så som det verkar kommer både Sola och den norska handbollspubliken få se storstjärnan i högstaligan även nästa säsong.

– Jag ser mycket fram emot att spela för Sola de kommande säsongerna. Klubben bygger ett spännande lag inför nästa säsong och jag är förväntansfullsol över hur långt vi kan nå tillsammans. Utöver det är jag glad att få ha Steffen (Stormo Stegavik) som tränare, säger Herrem på Solas hemsida.

Hon har tidigare representerat klubbar som norska Byåsen, rumänska Baia Mare, danska Holstebro och makedonska Vardar – där hon förlorade Champions League-finalen mot Györ med uddamålet.