Norska landslaget förbjuds från selfies med fansen

Nora Mørk och Norge vann EM 2020. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Norge ger sig in i VM med två tydliga mål: Undvika sjukdom och kämpa om en medalj. Vilket däremot innebär att norska fansen kanske inte får full valuta för pengarna.

Norge är en av de tre värdnationerna under VM, tillsammans med Sverige och Danmark. Med över en och en halv månad till starten av VM bli det allvar för Norges handbollsdamer.

När de norska landslaget spelade träningsmatch mot Schweiz i lördags trädde nya riktlinjer för laget i kraft, skriver VG:

  • Inga selfies med fans
  • Inga autografer till fansen

Det låter tråkigt, men det handlar i första hand om att vinna VM och sannolikheten för det är större om spelarna inte blir sjuka. Det finns en del som skulle kunna hitta argument för att kalla det en överreaktion, men det vill inte förbundskaptenen Thorir Hergeirsson höra talas om.

– Vi vet att många har åsikter om det här. Men, förlåt. Det är jag som bestämmer. Ingen kommer att tycka synd om mig om halva laget får influensa och blir utslagna ur VM, säger Thorir Hergeirsson till VG.

– Det här är tråkigt för spelarna och det är tråkigt för publiken. Chansen att bli sjuk är inte särskilt stor, men vi har de här reglerna, säger landslagsläkaren Aina Emaus till VG.

Syftet med riktlinjerna är att minska risken för smitta och sjukdom under VM i november och december. Men detta innebär också att barn och supportrar kommer att nekas möjligheten att träffa sina stora stjärnor och idoler under VM.

LÄNK: Håndballjentene får selfieforbud: – Vi vil skjerme oss