Bröderna Janc gör upp – för andra gången i karriären

Blaz Janc. Foto: FC Barcelona

Blaž Janc är en stjärna i Barça och hans bror Mitja Janc är en av de mest lovande talangerna i RK Celje. I kväll spelar syskonen mot varandra för andra gången i karriären, när Celje tar emot Barça i Machineseeker EHF Champions League.

Blaž och Mitja har delat allt i sina liv hittills. Bröderna växte upp i samma hus i östra Slovenien, tillbringade sin ungdom tillsammans och båda lärde sig spela handboll på den berömda akademin i Celje. Separerade med en åldersskillnad på sex och ett halvt år har Blaž och Mitja inte spelat tillsammans i samma klubblag hittills.

Ännu är Barça obesegrade i grupp B och slog klart GOG förra veckan. RK Celje är ett av lagen i Champions League som fortfarande väntar på sina första poäng.

Brödernas kommentarer innan matchen

– Det är en speciell match för mig, jag kommer att spela mot min bror. Det gjorde vi redan förra året, men i år blir det mer speciellt då jag har en viktigare roll i laget. Vi har två dagar på oss att förbereda oss inför matchen. I lördags vann vi i den inhemska ligan och det vill vi använda även på onsdagen, säger Mitja Janc till EHFs hemsida.

– Celje är mitt hem och det är alltid väldigt trevligt att komma tillbaka dit. Jag kommer också spela mot min bror igen, så det blir en väldigt speciell match för mig. Men å andra sidan vet vi att vi åker till Celje för att vinna matchen. De har förlorat matcherna för att de har haft otur i slutet, men de har kvaliteten att konkurrera med alla lag. Vi måste vara fokuserade och ge allt, säger Blaž Janc till EHFs hemsida.

Förra gången bröderna möttes vann Blaž och hans Barça med 38–30. Om Celje lyckas vinna den här gången, återstår att se. Men Barça har på förhand bättre poängchans när bröderna Janc återigen möts.