Nora Mørk tillbaka – Vipers vann norska premiären

Nora Mørk. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Premiären i Norge hade många intressanta ingredienser. Bland annat gjorde Nora Mørk efterlängtad comeback och Evelina Eriksson i Vipers Kristiansand vann den blågula målvaktsstriden över Solas Esmeralda Fetahovic.

Vipers tog hem den sprakande öppningsmatchen med 34–25, men Sola spände bågen och hängde på favoriten en bit in i andra halvleken.

Linn Jørum Sulland nätade sex gånger och Jeanett Kristensen bidrog med fem mål. Det fanns annat i Vipers spektakulärt starka trupp som kom i fokus premiärkvällen.

Storstjärnan Nora Mørk var redo för start efter ännu en knäskada och efterföljande månader av rehab.

Niometaren fick med sig ett straffmål och en assist före paus, i andra halvlek höjde hon sin egen nivå med hänsyn till nervositet och placerade in två spelmål.

– Jag är väldigt glad över att vi vann. Jag har varit så otroligt spänd, nervös och oroade mig verkligen mycket. Jag är bara så otroligt glad över att det är över och att jag har tagit mig igenom det, sade Mørk till TV 2 efter en känslofylld återkomst.

Ett av skotten som Mørk gick bet på, knep Esmeralda Fetahovic i en duell från strafflinjen. Nyförvärvet från Lugi stöttade hemmalaget med många fina räddningar i förlustmatchen.

Matchvinnaren som målvakt fanns ändå i bortafärgerna. Evelina Eriksson hjälpte Vipers att komma snabbt tillbaka från ett tidigt underläge och stod totalt för 15 kvalificerade räddningar.

Sola–Vipers Kristiansand 25–34 (14–15)