Marinko Kurtovic och ØIF Arendal går skiljda vägar

Arendals tränare Marinko Kurtovic. Foto: ØIF Arendal

Samarbetet fick en blixtrande start med cupguld och ligatitel. Marinko Kurtovic ägnade sammanlagt sju år åt att göra ØIF Arendal till ett stabilt topplag i Norge. Nu kliver tränaren ner från sitt uppdrag och lämnar klubben direkt, enligt ett pressmeddelande.

Klubbens pressutskick ger uttryck för ett ömsesidigt beslut där Kurtovic tog iniativet. I framtidssamtalen om fortsättningen stod det klart att tränaren var klar med klubben.

– Marinko Kurtovic är ØIF Arendals mest succérika tränare genom alla tider. Han har varit arkitekten bakom det otroligt tuffa jobbet det är att lyfta en klubb från att vara ett elitserielag till att bli ett topplag i elitserien.

– På vägen har han lett klubben till tre fantastiska seriemästerskap och ett NM, säger Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i Arendals klubbledning.

Arendal ligger tvåa i högsta serien och lägger fullt fokus på att ordna en ny tränare säsongen ut redan i veckan.

Kurtovic söker nya utmaningar med många minnen i bagaget.

– I handbollsvärlden är sju år en lång tid, samtidigt är det ett uttryck för att jag och klubben har haft ett bra samarbete. Jag hoppas och tror att jag satt ett fint avtryck i ØIF Arendal både på och utanför planen, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Arendal og Marinko Kurtovic avslutter trener engasjementet!