Larvikikon lägger av – Linn-Kristin Riegelhuth Koren har spelat färdigt

Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren gjorde 16 säsonger, 591 matcher och 3 407 mål – bara för Larvik HK. Landslagsguld blandades med CL-triumfer och inhemska klubbtitlar under spelarkarriären som nu är över.

Efter farväl från det norska landslaget 2017 slutförde 34-åringen säsongen. Hon spelade samtliga matcher i sin normala roll i Larvik.

Förra hösten aviserade Riegelhuth Koren, också känd under smeknamnet ”Linka” en paus för att utvidga familjen med ett andra barn.

Larvikfansen, som hoppats på comeback för att hjälpa klubben till fler titlar än de 40 Riegelhuth Koren redan varit vital för att bärga får acceptera att ett världsnamn med enormt klubbhjärta tackar för sig.

Tröja nummer elva förtjänar att hamna i taket på arenan. Den multikompetenta kulturbäraren kunde det mesta på högersidan plus straffskytte genom karriären.

På meritlistan finns utöver tidigare nämnt IHF:s utmärkelse som årets bästa spelare 2008, åtta mästerskapsguld och 971 mål för Norge.

– Alla goda ting tar slut för eller senare och jag känner att det är rätt tid för mig att starta något nytt. Handboll har varit en stor del av mitt liv, men när en dörr stängs, öppnas andra med nya möjligheter, säger Riegelhuth Koren till klubbens hemsida.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here