Klart: Lukas Karlsson kommer till Baekkelaget

Lukas Karlsson. Foto: Ribe-Esbjerg

Det var redan bestämt att den garvade niometaren skulle lämna Danmark efter tolv liga-år och gå till Norge. Baekkelaget blir nästa klubbadress för Lukas Karlsson som blir spelande assisterande tränare i två säsonger framöver.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Karlssons definitiva beslut, att tacka för sig i Ribe-Esbjerg efter säsong nummer tre blev officiellt för några dagar sedan.

Det dröjde inte länge innan nästa del i handbollslivet kom på plats. När Karlsson kommer igång i Osloklubben Baekkelaget har han också tagit hänsyn till familjelivet med tvillingtillskott framöver.

– Min fru (Ida Bjørndalen Karlsson, journ. anm.) kommer fra Norge och vi vill komme närmare familjen. Jag har hört mycket bra om klubben., bland annat från Emil Ljungman och Jan ”Proppen” Karlsson (tränare 2013-18). Samtalen jag haft med Tom Eirik (Skarpsno, nuvarande tränare) har också varit bra, säger Karlsson till klubbens hemsida och ser fram emot att dubbeljobba på norsk mark.

– I Ribe/Esbjerg har jag haft en roll med stor påverkan på spelet och taktiken. Det har jag verkligen tyckt om, så jag fortsätter gärna med det, fortsätter han till hemsidan.

Baekkelaget, som har Joakim Patriksson på lönelistan, avslutade säsongen 2018/19 i kvartsfinal där Elverum blev alltför tufft motstånd.

Länk: Tidligere Svensk landslagspiller klar for BSK

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here