Lukas Karlsson lämnar Ribe-Esbjerg – Norge nästa

Lukas Karlsson. Foto: Ribe-Esbjerg

Lukas Karlsson har varit en av Ribe-Esbjergs viktigaste spelare sedan han kom till klubben från Kolding för ett par år sedan. Nu står det klart att mittnian lämnar Ribe-Esbjerg efter säsongen för att flytta till Norge, det skriver JydskeVestkysten.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Lukas Karlsson kom till klubben 2016 efter flera fina år i Kolding. Men årets säsong blir alltså den sista i klubben för mittnian. 36-åringen kommer att flytta till Norge tillsammans med sin norska fru, tillika före detta landslagsspelaren, Ida Bjørndalen Karlsson.

– Hade det bara varit jag är det mycket möjligt att jag hade skrivit på ett nytt avtal. Jag hade absolut kunnat vara kvar i Ribe-Esbjerg för att bygga upp något här, men jag har också en familj att ta hänsyn till, säger Lukas Karlsson till JydskeVestkysten.

Från klubbens håll är det tydligt att de helst hade velat behålla sin svenske mittnia:

– Vi har haft många fina samtal med Lukas. Han är en fantastisk spelare och en formidabel person, så det gör mig ledsen att han inte stannar hos oss. Vi hade kunnat se honom i vår klubb i många år framöver, men tyvärr lyckas vi inte behålla honom, säger sportchefen Sune Agerschou till JydskeVestkysten.

Karlsson berättar för JydskeVestkysten att han planerar att spela vidare i Norge och att han är mycket nära att göra klart med en klubb.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here