Inge Aas Eriksen i strålande skytteklass – 15 mål i viktig seger för FyllingenBergen

Inge Aas Eriksen upplevde aldrig lyftet under tre säsonger. IFK Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

FyllingenBergen och ØIF Arendal blåste in liv och kvitterade i sina semifinalserier på herrsidan. Samtidigt tog Larvik sista chansen i damslutspelet och är vidare till nästa runda.

Mycket är ovisst om fortsättningen för den forna giganten Larvik. I vilken form och var klubben spelar nästa säsong är en öppen fråga efter de ekonomiska problemen och konkurshoten.

Genom att vinna de två sista kvartsfinalerna höll spelarna emellertid igång den sportsliga drömmen för närvarande. Efter 24–22 i den avgörande kampen mot Molde riskerar emellertid semin mot Vipers Kristiansand att bli både en pärs och parodi. Larviks spelarkontrakt gäller bara till 30 april (då frågan om elitlicens avgörs) och laget kan tvingas att ställa upp ytterst reservbetonat framöver.

I den andra semin gör Storhamar och Tertnes upp i den andra.

En tidigare Kristianstadbekanting, Inge Aas Eriksen gjorde rejält med väsen av sig och stänkte in 15 bollar när FyllingenBergen gav Elverum svar på tal. Kyla och effektivitet när det brann som mest, från 27–27 till 33–29 utjämnade semifinalstriden på ett.

Samma status, 1–1 i matcher råder mellan ØIF Arendal och Kolstad. Martin Lindell, som verkar ha spetsat till formen stod för sex mål hos gästerna. Arendal välkomnade också Kenny Ekman tillbaka i spel efter ett långt skadeuppehåll.

Kvartsfinal 3:3, damer
Larvik–Molde Elite 24–22 (12–10)
Larvik klart för semifinal.

Semifinal 2:5, herrar
FyllingenBergen–Elverum 33–29 (17–17)
Fyllingen: Andreas Ungesson 3.
Kolstad–ØIF Arendal 26–28 (12–13)
Arendal: Martin Lindell 6.