Förlängningsdrama tog Vipers Kristiansand närmare titeln

Emilie Hegh Arntzen, Norge och Vipers Kristiansand, Foto: Tommy Holl IBL/AOP

Vipers Kristiansand är en seger från försvarat slutspelsguld. Den kvarvarande utmanaren Storhamar var ändå på kamphumör, pressade favoriten men fick ge sig i förlängning i den första finalen.

Vipers vände hemåt från Final Four i Budapest som stark trea. Kampen om den norska direktplatsen till Champions League nästa säsong satte igång med andra ingredienser. Väl förberedda motståndare, högt tempo och en strålande skytt.

Storhamars niometare Guro Nestaker präglade matchen mer än någon annan med 17(!) mål. Gästerna ledde dessutom med fem mål gott och väl innanför slutkvarten och Vipers fick plocka fram sitt bästa spel för att kvittera.

Jeanett Kristiansen och Emilie Hegh Arntzen slog till i parti och minut för hemmalaget, den sistnämnda landslagsspelaren prickade rätt tio gånger och fick till 34 lika i den sista ordinarie sekunden.

Arntzen följde upp med goda egenskaper över hela planen i förlängningen och avgjorde när 42–40 nådde nät.

Vipers kom försvagat efter Katrine Lundes knäskada och fick sig en tankeställare. Storhamar som är piskat att vinna nästa final var betydligt närmare än i det förra mötet som slutade med 22 bollars förlust.

Final 1:5
Vipers Kristiansand–Storhamar HB 42–40 e. fl. (34–34, 17–16)