Extra: Kristian Berndtsson tar tränarkarriären till Norge

Kristian Berndtsson syns snart i Arendal. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

Kristian Berndtsson öppnar en ny dörr. Snart finns den tidigare Sävehoftränaren i ØIF Arendal som ökar trycket i Norgetoppen. – Jag hoppas att jag kan vara med och bidra till ett regimskifte, säger han till klubbens hemsida.

Arendal har redan en svensk huvudtränare, Marinko Kurtovic. Kommande säsong blir det dock dubbelt blågult vid bänken, Berndtsson ansluter inom kort som assisterande tränare och blir också involverad i jobb med klubbens talanger.

– Jag ser detta som en möjlighet att ta nästa steg i min tränarutveckling. Jag har fått en väldigt bra bild av klubben och personerna jag varit i kontakt med. Arendal verkar vara en väldigt professionell klubb med stora ambitioner, det passar mig perfekt, säger han till klubbens hemsida.

Berndtsson tillbringade tolv år som ledare på olika nivåer i Sävehof. Avslutningen blev ett år med herrlaget i Champions League och totalt sett erfarenhet som hans nya, norska klubb vill åt.

Arendal sätter pris på tränartillskottet och presenterar Berndtsson i en handfull texter på sin hemsida.

Den norska tvåan kliver in i EHL till hösten och tar gärna upp kampen på hemmaplan med Elverum. Tränarkonstellationen för 2020/21 kom på plats efter ett förslag från Kurtovic.

– Det som är lite skoj med Kristian är att han nyligen mötte Arendals motståndare i European League, Kristianstad. Han har garanterat några goda idéer om hur vi sa stoppa svenskarna och ta oss vidare. Att Kristian är med oss nu är således helt perfekt, han är rätt och slätt en ”svensk handbollnörd” som jag ser fram emot att dela ansvaret med under årets säsong, säger huvudtränaren till klubbens hemsida.