Ung skövdetalang ersätter Paradis i fyrnationers

Jack Thurin, IFK Skövde, in action Foto: Victor Ljungström

Lugi HF:s och herrar U20:s försvarsgigant Niclas Paradis måste tyvärr stanna hemma från fyrnationsturneringen i Polen på grund av en ljumskskada som han ådrog sig i sista seriematchen, innan landslagsuppehållet, mot Alingsås.

-Tråkigt med tanke på den betydelse Niclas haft i vårt mittförsvar den senaste tiden. Men det blir svårt för honom att kunna träna och matcha i den omfattning som kommer att krävas i helgen, säger förbundskapten Ulf Nyström.

Niclas Paradis ersätts av ytterligare en ny, ung och framstående spelare, som gjort det väldigt bra för sin unga ålder i Handbollsligan i höst. IFK Skövdes unge höger 9:a Jack Thurin, född 1999, tar Paradis plats under fyrnationers i Polen.

-Jack har gjort det enastående bra i höst med tanke på hans ålder och erfarenhet, därför tycker vi att det är ett ypperligt tillfälle att prova honom med dessa grabbar, avslutar Nyström.

Truppen har samlats idag onsdag och har precis landat in på hotellet strax utanför Katowice. Innan turneringen börjar på fredag, med match mot Norge, väntar ett par träningsdagar, allt som en förberedelse inför stundade VM-kval, som kommer att spelas i Rumänien i början av januari.

Krönikör på Handbollskanalen följer laget på plats i Polen och matchreferat kommer efter varje match.