U20-EM: Sverige besegrade Rumänien – utslaget ändå

Karl Wallinius. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån (arkiv).

Sverige gjorde vad man kunde mot Rumänien i U20-EM och vann med hela 40–31. Men eftersom Tyskland och Island spelade oavgjort tidigare idag räckte det inte för Sverige som slutade trea i gruppen.

ANNONS

Sverige och Island hamnade på samma poäng, men då gäller inbördes möten och eftersom Island besegrade Sverige i fredags blev det isländskt avancemang medan Sverige får nöja sig med B-slutspel.

– Det var inbördes möten som gällde, det visste vi ledare men bara några få spelare. Det blev ju klart i den andra matchen precis innan vi klev in här. Men vi har bara oss själva att skylla, vi för en bedrövlig första halvlek mot Island och det är den som fäller oss i slutändan, säger Sveriges förbundskapten Jerry Hallbäck till Handbollslandslaget.se.

Första halvlek var jämn, men i den andra var Sverige helt överlägset och kunde vinna stort.

– Även om vi gjorde en bra match har spelarna svårt att se det nu, såklart. För vår del kommer det handla om utbildning nu, med matcher mot Norge som vi mött många gånger innan och Israel som vi aldrig mött. Det är erfarenheter vi ska samla på oss, säger Jerry Hallbäck till Handbollslandslaget.se.

Nu väntar placeringsmatcher för Sverige.

SVERIGE-RUMÄNIEN 40–31 (17–16)
Sverige: Karl Wallinius 9, Andreas Windahl 8, Anton Karlsson 5, Oskar Sunnefeldt 5, Gzim Salihi 5, Jack Thurin 4, Marcus Thorbjörn 2, David Sandberg 1, Samuel Lindberg 1.

LÄNK: Missat a-slutspel trots seger mot Rumänien

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here