Sverige vann EM – till VM nästa år byts hela truppen ut

Sverige P00/01. Foto: Roger Siemund/Japhifre

Det svenska P00/01-landslaget sprang hem U18-EM 2018 och flera spelare belönades med plats i All-Star Team. Ett snillrikt rotationssystem som på sikt ska ge bättre utdelning i A-landslaget ger nu 16 nya spelare chansen till U19-VM 2019, rapporterar Sportbladet.

ANNONS

Det är Sportbladet som skriver om det rotationssystem som tillämpas i P00/01-landslaget där hela truppen nu ser ut att bytas ut till U19-VM nästa sommar. Tanken är att se till att de unga spelarna inte sliter ut sig med mästerskap varje sommar i ungdomsåren utan får chans att bygga upp sig med fysisk träning och återhämtning.

Det ska bära frukt längre fram och kommer samtidigt ge fler spelare chansen att tävla på internationell nivå. Med så många duktiga spelare i P00/01-kullen i svensk handboll kan det alltså bli ruskig utdelning på seniornivå om säg 4-5-6 år och ännu längre fram.

– Vi hade ett landslag som spelade Partille cup, ett helt annat i Norge och ett helt nytt nu, säger förbundskapten Dennis Sandberg till Sportbladet.

-Jag hör bara positiva saker från klubbar och spelare, de förstår upplägget. Klubbarna tycker att det är skönt, så att deras spelare får bygga upp musklerna.

U19-VM 2019 spelas i Makedonien.

LÄNK: Klart för EM–final – med unika systemet

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here