Ludvig Hallbäck: ”Det är helt magiskt”

Ludvig Hallbäck. Foto: Roger Siemund/Japhifre

Den bästa halvleken av alla i EM ordnade guldet. Sverige dominerade mot Island och spelade ut innan segerdans, medaljutdelning och känslosvall tog över bland de blågula spelarna. – Det är helt magiskt, utbrast Ludvig Hallbäck till handbollslandslaget.se.

Ystads IF:s men i det här sammanhanget landslagets guldklimp fick en egen stund att fånga in stämningen. Som turneringens bästa målskytt, 56 fullträffar kom han med i all star-laget. 

Vilket inte gjorde det lättare att få till en summering av framgången kort efter att guldverkligheten sjunkit in.

– Haha, ja jag vet inte, det är klart det är jäkligt kul att bidra med mål för laget. Men det är som med allt annat just nu, jag hittar inte orden. Det är bara så häftigt, sade niometersspelaren till handbollslandslaget.se.

– Vi har visat att när vi går in på banan så är det bara vinna som gäller. Både spelarna och ledarna har bara tänkt att vi kör, oavsett vilka vi möter. Vi har en jäkla moral och kämpaglöd, det tror jag var nyckeln till att vi vann idag, fortsatte Hallbäck. 

Sverige avgjorde med spets, men hade också bredden som segerfaktor. Det menade förbundskapten Dennis Sandberg i eftersnacket:

– Island har två-tre spelare som är ruggigt vassa och dom gör ett väldigt bra mästerskap, men vi har fler bra spelare och idag trodde jag på det.

– Efter tio minuter i andra känner jag att vi är tillbaka igen och Island börjar trampa vatten. Bakåt har vi dom nästan hela vägen, sade Sandberg till handbollslandslaget.se.

Nästa år välkomnar han en ny spelartrupp till VM.

– Det blir en helt ny grupp förutom att den av målvakterna som spelat minst i EM även är med och konkurrerar om en VM-plats. 

– Sedan är jag inte ett dugg orolig för VM, jag har 16-20 killar hemma som kan spela VM och göra det jättebra, sade förbundskapten som också beträdde ny mark överst på prispallen i ett internationellt mästerskap.

LÄNK: EM-Guld till Sverige!