Live: U21 spelar placeringsmatch mot Grekland

Adam Ljungquist i Sverige. Foto: IHF.

Sverige missade kvartsfinalerna i U21-VM-turneringen i Grekland och Tyskland efter att ha förlorat mot Danmark och Ungern i huvudrundan. Nu väntar placeringsmatcher om platserna 9–16. Tidigt i morgon startar dessutom U17-EM i beachhandboll.

Efter full pott i gruppspelet tog det stopp i huvudrundan för de svenska U21-herrarna. Danmark och Ungern var en tuff lottning på förhand och Sverige förlorade båda matcherna efter en del oskärpa i avsluten.

Med medaljchanserna borta väntar nu placeringsmatcher om platserna 9–16. I kväll 18:00 spelar Sverige mot Grekland och matchen sänds i Viaplay.

U17-EM i beachhandboll

Redan nu passar vi på att tipsa om lite beachhandboll till morgonkaffet i morgon. De svenska U17-landslagen är i Izmir i Turkiet för att spela EM.
Klockan 08.30 i morgon, svensk tid, är det EM-premiär för de svenska U17-damerna då regerande mästaren Ungern står för motståndet.
Sverige slutade sexa i U16-EM i fjol och möter sjuan därifrån, Norge, i den andra gruppspelsmatchen. På fredagen väntar sedan Polen (åtta i fjol) och Bulgarien (15:e i fjol).

För Sveriges U17-herrar, som slutade femma på EM förra sommaren, väntar Schweiz (ej med i U16-EM i fjol) i premiären under torsdagen.
Under fredagen väntar sedan Ungern och Tyskland, – fjolårets guld- och bronsmedaljörer – innan Portugal (tolva i fjol) står för motståndet i den avlutande gruppspelsmatchen på lördag.

Håll utkik mer info om matcher och trupper under morgondagen. Samtliga matcher sänds i EHFTV.