Jacob Holm lämnar Füchse Berlin för Paris Saint-Germain

Jacob Holm I danska landslaget. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN.

Efter flera säsonger i Bundesliga flyttar den danska niometaren Jacob Holm till Paris Saint-Germain.
– Den här nya utmaningen kommer att göra det möjligt för mig att nå en ny nivå, säger han.

I Sverige är Jacob Holm främst ihågkommen för inhoppet i VM-finalen mellan Sverige och Danmark i Egypten 2021. Matchen var jämn och stod och vägde, men när Holm kom in i den andra halvleken hade Sverige inget motmedel. Danmark drog ifrån och vann VM (nåja Niklas Landin hade minst ett finger med i spelet han också).

Jacob Holm har varit i Füchse Berlin sedan 2018 och under den gångna säsongen var han med och vann EHF European League med klubben. Men nu går flytten till den franska huvudstaden och Paris Saint-Germain.

– Det är en exceptionell och väldigt speciell stund för mig. Jag ansluter till en av Europas bästa klubbar. Den här nya utmaningen kommer att göra det möjligt för mig att nå en ny nivå, både på och utanför planen. Jag är extremt tacksam för den här möjligheten och kommer att göra allt jag kan för att hjälpa den här klubben att skina. Jag längtar efter att lära känna staden men framför allt att träffa mina nya lagkamrater och ledningen och att komma igång med arbetet, säger han till PSG:s hemsida.

Skriver treårskontrakt

PSG:s sportchef Therry Omayer hyllar klubbens nyförvärv.

– Vi är glada över att Jacob Holm kommer att ansluta till oss nästa säsong för att stärka vår trupp. Han är en väldigt talangfull spelare, som redan har nått framgång på den högsta nivån, vare sig det är i den tyska ligan, de europeiska turneringarna eller med sitt landslag. Hans kvaliteter kommer att vara obetalbara och vi ser fram emot att se honom utvecklas som en del av vårt lag, säger han.

27-årige Jacob Holms professionella karriär började i Ribe-Esbjerg HH 2013. Han har vunnit VM två gånger (2021 och 2023) och OS-silver 2021. Han har gjort 204 mål på 80 landskamper. Han har skrivit ett treårskontrakt med PSG.

Länk: Jacob Holm signs for Paris Saint-Germain Handball