Kvartsfinalklart på tre håll i U18-VM

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Sverige behöver en egen målfest och få andra resultat med sig för att nå kvartsfinal. Danmark, Egypten och Island är redan med i topp åtta och fler länder kan tillkomma efter torsdagens matcher i Skopje.

Island toppar Sveriges del av huvudrundan, efter 28–17 över Iran kan laget spela med marginal på fredag och ändå avancera till utslagsmatcherna.

Danmark och Egypten har en inbördes duell om förstaplatsen i grupp II kvar. Oavsett finns var sin plats på slutspelsträdet för de obesegrade lagen i U18-VM.

Sydkorea går starkt fram i grupp III och är en seger från kvartsfinal. Ungern och Norge står närmast på kö från den sista gruppen i huvudrundan, det återstår att se vad Frankrike och Brasilien kan sätta emot under torsdagen.

I skytteligan har Uzbekistans Sevinch Erkabaeva förstaplatsen i skrivande stund och flera goda chanser kvar i Presidents Cup. Egyptens Mariam Omar Ibrahim ligger trea och främst av spelarna som figurerar i medaljstriden, Stella Huselius är sjua i den haltande sammanställningen.