INFÖR: Sverige avslutar gruppspelet mot Slovenien

Foto: Sara Nilsson

Det svenska U21-landslaget tar sig an Slovenien i den sista gruppspelsmatchen i U21-VM i Algeriet. Tiden för avkast är satt till 10:00 på måndagsförmiddagen. 

Det svenska avancemanget till nästa fas i U21-VM har varit klart sedan länge. Med tanke på att Sverige har besegrat både Qatar och Egypten finns det ingen risk att laget ska bli omkörda efter den sista gruppspelsomgången.

Sverige har dessutom cementerats som lag nummer fyra i grupp B. Det finns ingen möjlighet att nå något av de andra lagen i gruppen, som alltså ligger utom poängmässigt räckhåll. Trots det ska samtliga matcher i gruppspelet spelas. Sverige tar i den sista omgången sig an Slovenien, som just nu toppar gruppen tillsammans med Frankrike.

För svensk del handlar det om att återfå självförtroendet efter den tunga förlusten mot Danmark senast. Anton Hagvall i målet blir en nyckelspelare, både vad gäller matchen mot Slovenien, men kanske allra främst när det kommer till att vässa formen inför nästa fas i turneringen. Om Sverige ska ha någon som helst möjlighet att hävda sig krävs bländande målvaktsspel.

Slovenien har sju poäng på sina fyra matcher så här långt. Det betyder att slovenerna fortsatt är obesegrade. Även det slovenska landslaget hoppas avsluta gruppspelet på bästa sätt, för att på så sätt ha med sig energi till nästa fas. Där väntar förmodligen Ungern eller Färöarna.

För svensk del pekar allting mot att det blir Tyskland som står för motståndet i nästa runda. Det är verkligen ingen vidare enkel uppgift, men om man ska se det positivt kan matchen mot Slovenien vara en bra aptitretare inför den matchen.

Klicka här för att se dagens fullständiga spelschema i U21-VM.

Sverige – Slovenien
10:00
Klicka här för att komma till stream.