Tung svensk U21-förlust mot Danmark

Foto: Roger Siemund/Japhifre

Det svenska U21-landslaget hade en tung eftermiddag mot sin danska motsvarighet. Det blev förlust med åtta bollar i den fjärde gruppspelsmatchen i U21-VM.

På förhand handlade matchen mot Danmark mycket om revansch och viktiga poäng i jakten på en bättre placering i gruppen. Dessvärre för svensk del kändes det som att de drömmarna dog redan tidigt i matchen.

Det danska U21-landslaget gick nämligen upp till en 4-0-ledning redan efter 2 minuter och 48 sekunder. Innan det ens hade gått tio minuter hade danskarna redan ledningen med sju bollar, varpå Sverige aldrig riktigt kom nära.

I halvtid hade Danmark med sig 19-11 in till omklädningsrummen och Sverige saknade tyvärr helt förmågan att göra match av det hela när andra halvlek drog igång. Istället fick vi se ett danskt landslag som bara defilerade in i mål och som kunde räkna in ytterligare två poäng i grupp B. Matchen slutade 33-25.

Det svenska U21-landslaget är redan klara för slutspel, men nu pekar allting mot att laget ställs mot svårast möjliga motstånd i nästa fas av turnering. Det innebär match mot antingen Tyskland eller Norge.

Lasse K. Møller blev bästa målskytt i det danska laget med hela 10 mål. Det går att jämföra med Johan Dahlin och Emil Hansson, som blev bästa målskyttar i det svenska laget. Båda skrapade ihop fem mål vardera. Det är trots allt en ganska tydlig skillnad.

Anton Hagvall, som tidigare varit en av de mest framstående målvakterna i hela turneringen, hade en tung dag på jobbet. En räddningsprocent på 25% gjorde att han fick lämna banan till förmån för Erik Pettersson.