Fredags-TV: Handbollslunch med U-landslagen

Sverige U21. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Svenska Handbollslandslaget

Sverige spelar sin tredje match i U21-VM och lär få tuggmotstånd för första gången med start prick 12. Lite lunch i pausen ger ork att starta upp ytterligare ett matchfönster, U19-landslagets placeringsmatch i EM går igång 13.00.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Sverige slog Sydkorea och var det klart bättre laget efter paus. Australien fick blågult slag på betydligt tidigare, slutspelskursen är klar efter två insatser i U21-mästerskapet. Som vanligt gäller: ju bättre spel i gruppen, desto bättre förutsättningar inför utslagsmatcherna.

Egypten är nästa motståndare med vilja att revanschera sig från nederlaget i SOC i Helsingborg för ett par veckor sedan. På egen planhalva får landslaget ta emot bredden i en offensiv som stänkt in 91 mål hittills i VM.

(12.00) Egypten–Sverige, sänds direkt via IHF:s Youtubekanal

U19-damerna spräckte sin störande nolla i EM senast och går nu för att avsluta turneringen så bra som möjligt. Vinst mot Slovakien innebär spel om plats 13 och 14 när Sverige går i mål på lördag, förlust och blågult får lägga allt krut på att undvika sistaplatsen.

(13.00) Slovakien–Sverige, sänds direkt i EHF TV

I det övriga mästerskapsprogrammet gäller semifinalspel i EM medan Island–Norge och Spanien–Serbien kan bli riktiga höjdare att spana in i VM.

Handbollskanalen Live länkar till alla matcher >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here