Flygelholm om U19-uttagningen: ”Jag har inte fattat det än”

Johanna Flygelholm. Foto (arkiv): Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Johanna Flygelholm har en tuff säsong bakom sig i Skövde HF, men kunde trots det glädja sig åt en landslagsplats till EM-slutspelet i Slovenien. 
– Jag har inte fattat än. Folk frågar om man är nervös, men jag har inte hunnit tänka. Jag har inte förberett mig. Det kommer väl dagen innan, säger hon till skaraborgslanstidning.se.

Om tre dagar möter det svenska U19-damlandslaget Island i sin första match i Scandinavian Open i Helsingborg. Utöver Island kommer Sverige även att spela mot Norge och Danmark i förberedelserna inför EM-slutspelet i Slovenien. En vecka senare drar allvaret igång med premiärmatch mot Nederländerna. Övriga lag i gruppen är Rumänien och Ungern.

En av spelarna som kallats till den 16 tjejer starka truppen är Johanna Flygelholm som till vardags spelar i Skövde HF. Uppladdningen inför äventyren kunde dock varit bättre.
– Jag har inte spelat handboll sedan innan midsommar, så det kommer bli jobbigt under de inledande träningarna. Samtidigt har jag varit sjuk till och från. Jag är övertränad, så det är skönt att komma ifrån lite, säger Flygelholm.

Flygelholm som lämnade moderklubben Skara HF för två år sedan har fått begränsat med speltid den gångna säsongen, men tvekade trots det inte på att skriva på ett nytt kontrakt med Skövde och är hoppfull inför kommande säsong.
– Jag har ett år på gymnasiet och att skriva på ytterligare ett år för Skövde var solklart. Sedan får vi se hur det blir nästa år med studier och så vidare. När jag har pratat med Magnus (Frisk, tränare) känns det bra. Allt handlar om att utvecklas och göra bra ifrån sig på träningarna.