Axnér efter U17-landslagets debut: ”Nöjd med hur vi hanterar det”

Tomas Axnér. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Handbollskanalen.se

U17-landslaget inledde karriären i blågult på bästa vis. Ett par bollars ledning mot Ryssland i paus i första matchen under European Open blev övertygande 28–21 vid slutsignalen. – En stark inledning och en bra avslutning, sade Tomas Axnér.

– Det var ju inte bara en handbollsmatch utan mycket nervositet som ska städas undan. Jag är nöjd med hur vi hanterar det inför och under matchen, fortsatte förbundskaptenen till Handbollskanalen.

Axnér samlade sina adepter i Alingsås under helgen som gick. Efter tre träningspass har det yngsta landslaget åtta matcher på sig i Göteborg att visa spirande kunnande.

Hur stora krav går det att ställa på att ni ska skina som lag i European Open?

– Det är ju svårt spelmässigt, men som individer och grupp ska vi klara av det. Vi jobbar på, den här gruppen och fler spelare som kommer att bli uttagna framöver ska hålla ihop i många år och då gäller det att prestera som lag utan egna agendor.

Ryssland klarade Sverige definitivt i en lagseger. Brett matchat och väl genomfört med sju måls marginal till slut.

– Vi har bra försvars- och målvaktsspel långa stunder. Sen gör vi upp emot 15 kontringsmål, har många snabba spelare och niometare som kan driva på och komma till lägen, sade Axnér.

Han noterade mest nätrassel, sju gånger för Redbergslids och numera landslagets vänstersexa Julian Sjögran.

Med premiären i mål följer nästa match med spänning, Sverige möter Schweiz klockan 15.30 måndag eftermiddag.

Intressant att se vilken reaktion det blir på segern?

– Exakt. Schweiz ska vara ett likvärdigt motstånd som vi hade i första matchen. Vi har också saker att rätta till, efter stretching, lunch och lite avkoppling, sade Axnér.

Sverige–Ryssland 28–21 (11–9)
Sverige: Julian Sjögren 7, Elias Hall 5, Felix Möller 4, Anton Celander 2, Malte Celander 2, Marcus Lennernäs 2, Albert Månsson 2, Elliot Stenmalm 2, Axel Skoog 2.
Ryssland: Artem Sukhochev 9, Aleksandr Morozov 3, Danila Filimonenko 3, Daniil Dimitrev 2, Nikita Gogolev 2, Vadim Ibrakov 2.

Resultat European Open (Sveriges grupp)
Måndag 1 juli
Tjeckien–Schweiz 23–20
Luxemburg–Storbritannien 29–13
Sverige–Ryssland 28–21
De två bästa lagen går vidare till mellanrunda 4 juli.
Placeringsmatcher och final spelas den 5 juli.

Samtliga matcher i turneringen sänds som webbström via EHF TV >>