Argentina, Brasilien och Chile klara för U21-VM 2019

Det blev en väntad trippel från Syd- och Centralamerika när tre platser skulle delas ut till U21-VM 2019.

I helgen avslutades U21-VM-kvalet i Syd- och Centralamerika. En go liten turnering som gick av stapeln i Palmira, utanför Cali i Colombia. Det blev som väntat Argentina, Brasilien och Chile som knep var sin biljett till U21-VM i Spanien i sommar.

Väntat men ändå spännande matcher. Gruppfinalen mellan Argentina och Brasilien blev en härlig rysare där brassarna hade 25-21 men fem raka argentinska mål på slutet gav seger till ljusblå-vitt. ”ARGENTINA CAMPEON, ARGENTINA CAMPEON, ARGENTINA CAMPEON” skrek den colombianske speakern i hallen.

Chile gick vidare på målskillnad efter att ha landat på samma poäng som uppstickaren Venezuela. Det hårt ekonomiskt drabbade Venezuela ska ha en eloge för att de ens kunde ställa upp och det fattades alltså bara en poäng för spel i U21-VM.

Den avgörande matchen mellan Argentina och Brasilien kan ni se i repris här nedan. Via samma YouTube-kanal kan ni se alla matcher i repris, något den svenske U21-förbundskaptenen Jerry Hallbäck kanske uppskattar om de blågula stöter på något av dessa lagen i sommar.

Källa: FC Balonmano Colombia